Terug naar de ECOMAXX BIKE FUEL 2 PRODUCTPAGINA

exomaxx bike fuel 2 -4 benzine

VEELGESTELDE VRAGEN:Mijn carburateur is al aangetast door gewone benzine. Kan Ecomaxx Bike Fuel 2 dit repareren? 

Nee, een carburateur die aangetast is, kan niet door Ecomaxx Bike Fuel 2 gerepareerd worden. Deze afzettingen zitten vaak in alle kleine gaatjes van de sproeiers en injectors en moeten meestal mechanisch schoongemaakt worden. Je kunt wel een gespecialiseerde brandstofreiniger proberen, maar meestal is het probleem al te groot.


Ik rijd het hele jaar door op Euro 95 en tank alleen in de winter Ecomaxx Bike Fuel 2. Kan er dan alsnog een probleem optreden? 

Ja, dat kan voorkomen. Wanneer er ook Euro 95 getankt wordt, zijn brandstofproblemen niet helemaal uit te sluiten. Omdat Euro 95 ethanol bevat, zal dit water uit de lucht aantrekken. Hierdoor kan oxidatie van het brandstofsysteem ook in de zomermaanden optreden, afhankelijk van hoe vaak je tankt en rijdt. Als je veel rijdt, zullen er minder snel brandstofproblemen voorkomen omdat er dan regelmatig nieuwe benzine in de tank zit. Rijd je minder vaak, dan is de kans op brandstofproblemen groter en is het verstandiger om alleen op Ecomaxx Bike Fuel 2 te rijden.


Ik heb een oldtimer motorfiets. Is Ecomaxx Bike Fuel 2 wel geschikt hiervoor? 

Ja, je kunt Ecomaxx Bike Fuel 2 probleemloos gebruiken in oudere motoren. Ecomaxx Bike Fuel 2 houdt rubber- en pakkingmateriaal opgezwollen, net zoals bij gewone pompbenzine. Hierdoor wordt lekkage als gevolg van krimp in de pakkingen zoveel mogelijk voorkomen.


Verbrandt Ecomaxx Bike Fuel 2 schoner?

Ja. De samenstelling van Ecomaxx Bike Fuel 2 is zuiverder en het bevat minder aromatische koolwaterstoffen die bij verbranding koolafzetting kunnen veroorzaken. Daarnaast bevat Ecomaxx Bike Fuel 2 veel minder schadelijke bestanddelen zoals benzeen en tolueen.


Kan ik Ecomaxx Bike Fuel 2 ook gebruiken voor mijn tweetakt motorfiets?

Ecomaxx Bike Fuel 2 is een ongemengde viertakt benzine, zonder toegevoegde tweetakt olie. Je kunt elke tweetakt olie bijmengen om een geschikt tweetakt mengsel te maken voor je tweetakt motor. Binnenkort zal er ook een Ecomaxx Bike Fuel 2 verkrijgbaar zijn. Deze wordt voorzien van een speciaal ontwikkelde hoogwaardige tweetakt olie, waardoor de houdbaarheid van deze kant-en-klare mengsmering >1,5 jaar zal zijn. Informeer bij een verkooppunt naar de beschikbaarheid.


Moet ik de afstelling van mijn motor aanpassen als ik Ecomaxx Bike Fuel 2 ga gebruiken?

Nee. Je kunt Ecomaxx Bike Fuel 2 direct gebruiken, zonder aanpassingen te doen. Als je motor goed loopt op gewone pompbenzine hoef je niets te veranderen.


Ecomaxx Bike Fuel 2 is duurder dan gewone pompbenzine. Kan ik dat terugverdienen?

Ja. Zeker wanneer je motor lang stilstaat. Een reparatie aan carburateurs (schoonmaken) of injectiesysteem is relatief duur. Het is een tijdrovende klus voor de motorfietszaak en het moet nauwkeurig gebeuren. Voorkomen is in dit geval beter dan repareren. Ecomaxx Bike Fuel 2 is ook een betere oplossing dan een brandstofstabilizer, want die is vaak maar korte tijd werkzaam. Daarnaast kun je op deze zeer kleine hoeveelheid toevoeging geen extra kilometers rijden. Daarentegen kun je op elke toegevoegde liter Ecomaxx Bike Fuel 2 probleemloos 15 tot 20 Km rijden!

Terug naar de ECOMAXX BIKE FUEL 2 PRODUCTPAGINA