Uitlaat


Hieronder vind je alle uitlaten die geschikt zijn voor verschillende Tomos snor- en bromfietsen.

Bekijk welke uitlaat bij je past.

We hebben originele modellen, maar ook snelle race-uitlaten van bekende merken als, Tecno, Bullet, Homoet, Biturbo, Tecnigas e.a. die de prestaties flink verhogen.

Alle uitlaten zijn uit voorraad leverbaar bij Tomos-Parts.nl
Ook bijpassende producten zoals pakkingen, bochten, tapeinden en demperwol bestel je snel en eenvoudig mee.

Uitlaat

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuwe uitlaat?

Een uitlaat bepaalt de prestaties van uw Tomos. Er zijn drie categorieën: Originele uitlaat, standaard snel uitlaat en de snelle uitlaten. De laatste noemen ze vaak expansie-uitlaat.  

Een originele uitlaat verandert niets aan de prestaties. De snelheid blijft binnen de wettelijke toegestane snelheden. Wilt u iets meer prestaties, maar niet opvallen voor de politie? Dan is een standaard snel uitlaat, zoals een Speedy aan te bevelen.  Deze optimaliseren de snelheid en trekkracht iets meer zonder veel meer geluid te maken. Zo valt het minder op dat u sneller rijdt dan toegestaan. Voor diegene die het maximale uit hun Tomos willen halen is een expansie-uitlaat geschikt.  Deze zorgen voor optimale prestaties. Ook maken ze een sportieve klank. Nadeel is wel dat ook de politie vaak ziet en hoort dat de uitlaat niet origineel is en dus de prestaties van uw Tomos zijn aangepast.  

Een uitlaat monteren

Een uitlaat monteren op een Tomos is vrij eenvoudig, maar vergt wel wat handigheid. Zo moet je er op letten dat je de bevestiging niet beschadigd. Die kan namelijk flink verroest zijn door ouderdom en vocht. Zorg dus altijd dat je een setje tapeindjes achter de hand hebt. Mocht je iets kapot draaien dan kun je het altijd vervangen en kun je door met de klus. Altijd je uitlaatpakking vervangen. Anders is de uitlaat niet luchtdicht en maakt deze een hoop geluid.