• LET OP!!  "Helaas niet meer leverbaar"

 

Daar is ie dan:  De Tomos Roadie.

Precies een jaar geleden lieten we jullie weten in ons bericht dat we tijdens de dealerdag voorzichtig het bericht kregen dat er een nieuw model uit zou komen.  Toen kon er nog niets bevestigd worden over details en of ie überhaupt zou komen naar ons land.

12 maanden later,  tijdens de Tomos dealerdag van 2017 wordt het dan eindelijk bevestigd aan ons.  

Hij komt: En wel heel snel ook.  Verwacht is dat ie rond half maart gaat komen.

Mogelijk wordt het de eerste 50cc brommer die geleverd gaat worden met EURO 4 norm.  Deze normering wordt per 01-2018 verplicht op nieuwe brommers en scooters.  Tomos loopt dus eigenlijk al een beetje voor op de grote scootermerken. Helemaal klaar voor de toekomst dus!

De nieuwe generatie Tomos brommers worden standaard uitgevoerd met een A55 motorblok.  Welke is voorzien van allerlei snufjes om het verbruik en uitstoot naar een minimum te brengen.

Helaas kost deze techniek best wat centjes,  dus een prijsverhoging was niet te voorkomen.

 

Wat gaat de Tomos Roadie kosten?

Waar de Tomos Standard € 1399 gaat kosten (1599 met rijklaarmaak- en kentekenkosten)  gaat de Tomos Roadie € 1799 kosten.  (en 1999  inclusief rijklaarmaak- en kentekenkosten). 

Een prijsstijging van 200 euro vergeleken met de vorige generatie Tomos modellen.  Dat heeft dus te maken met de extra componenten die nodig zijn om de Euro 4 normering te behalen.

 

Wat zijn de rij-eigenschappen?

We hebben vandaag proefgereden op een 45 km model uitgevoerd met deze techniek.  We stapten af met een grote glimlach.  Wat een kracht  en soepelheid komt er uit dat blokje.  We hopen dat de 25km/h uitvoering ook zo goed zal rijden,  al zal deze natuurlijk minder optimaal draaien omdat ie verder 'geknepen' zal worden om de 25km/h te behalen.  Toch zijn we erg benieuwd en verwachten dat ook de snoruitvoering naar tevredenheid zal presteren.

 

Wat ons op viel aan de Tomos Roadie.

 

De Roadie heeft veel kenmerken overgenomen van de Tomos Classic die tot +- 2014 te koop was bij de Tomos dealers.

Zo zien we de bekende Chrome spaakwielen,  een breder chroom stuur, zonder spijl,  de Chrome achterdrager, koplamp en schokdempers. Ook de Whitewall banden van de classic zien we weer terug op de Roadie;  daar worden we blij van!

 

 

Wat is er nieuw:

 

De spatborden vallen gelijk op.  Een ultiem retrokarakter wordt gegeven door de diep vallende randen.  De spatborden zijn overigens van ijzer.  We hopen dat ze niet bezuinigd hebben op de coating en dat de roestvorming een lange tijd uitblijft.  

Ook de gave zwart lederen choppertas valt op.  Een gave toevoeging die past bij de stijl.  Op de rode Roadie was de tas voorzien van een ingedrukt Tomos logo.  De zwarte uitvoering had dat niet.  Of dat te maken heeft met het feit dat het hier twee showmodellen betrof valt nog niet te zeggen.   We zullen dus zien of de tas met of zonder logo geleverd gaat worden.  We hopen natuurlijk met logo!

 

Ook vielen onze ogen op het zadel. Een uniek 'Brooks-achtig' model met een chrome rand er omheen.  Zit wat hard, maar dat geeft ook een directer rijgedrag.  De zijschermen (motorschermen, treeplanken, zijkapjes of hoe je het wil noemen) zien we steeds vaker op A35 modellen.  Die kwamen oorspronkelijk van de modellen zoals de Funtastic, Flexer XL en de Revival af.   Het ziet er nu naar uit dat alle nieuwe modellen geleverd worden met deze zijschermen.

Wat ook opvalt zijn de decals (stickers). Die geven een kenmerkende look en voegen net even wat extra retrokarakter toe aan de Roadie.  Qua kleuruitvoeringen zijn er voor Nederland (voorlopig) twee kleuren:  Zwart en bordeaux rood.   Wel hebben we plaatjes gezien van een lichtblauwe uitvoering.    

Hopelijk komt Tomos snel weer met het chrome kettingrandje.  Die zou goed staan op dit model.  Helaas is deze al een tijd niet meer leverbaar.  

 

 


 

 

  • LET OP!!  "Helaas niet meer leverbaar"

De Tomos Roadie is nu leverbaar. Order nu via onze webshop en laat uw nieuwe Tomos Roadie gratis thuis rijklaar afleveren.  Of kom langs en bewonder de Roadie!

 

 

 

Tomos Roadie 2017

 

 

Tomos Roadie - Roady

 

 

Stay tuned !!