Helmplicht voor snorfietsers.

Per 1 januari 2023 is het verplicht om een goedgekeurde helm te dragen op de snorfiets of snorscooter. Het dragen van een goedgekeurde helm op een snorfiets is vanaf dat moment overal in Nederland wettelijk verplicht.

Dit geldt voor zowel de bestuurder als voor de passagier van het voertuig. Je kunt kiezen voor een goedgekeurde brommer/scooter helm die geschikt om te dragen op een snorfiets. Een alternatief voor de standaard bromfietshelm is een speed pedelec helm (met NTA keur). Dit is een vaak lichtere en dunnere helm dan een motor- of bromfiets helm. 

  • Klik hier voor de standaard brommer helmen
  • Klik hier voor de speed pedelec snorfiets helmen

NTA 8776

NTA 8776 is de Nederlandse helmcertificering voor de speed pedelec en de snorbrommer tot een maximale snelheid van 40 km / u. Helmen die voldoen aan NTA 8776 zijn ontworpen en getest voor hogere snelheden en hardere schokken.

Snorfietser ongewijzigd op fietspad.

Snorfietsers mogen nu op het fietspad rijden. Ook na 1 januari 2023 blijven snorfietsers op fietspaden rijden. Tot die tijd is een helm alleen verplicht op plekken waarbij de snorfiets naar de rijbaan wordt verplaatst. In Amsterdam en Utrecht moeten snorfietsers de rijbaan op (daar geldt nu al helmplicht). En ook aan de andere regels voor snorfietsers verandert niets. Ook de maximumsnelheid van 25 kilometer per uur blijft.

> Bekijk hier ons helmen aanbod <